mencari sesuatu yang bernilai di atas muka bumi allah.

Tangan menaip bkn la untuk menaip sesuatu yang sia2..Akal berfikir hanyalah untuk mengeluarkan idea yang mnceriakan semua ..Mata di beri bukan lah untuk melihat maksiat tetapi untuk melihat indahnya ciptaan..Maaf di pinta andai blog ini ade menyakitkan hati sesiape yg mmbacanya.

Saturday, April 21, 2012

PaNaDoL SoLuBle DaN AcTiFaSt MeMbAhAyAkAn??!

kenapa dengan panadol ini??mari baca jom
Assalamualaikum w.b.t..
ha yang membaca mesti ada yang tertanya2 wahh kenapa panadol membahayakan..sedang kan ia boleh merawat kita punya demam,sakit kpale or macam..
ok macm nie la kisah nya,tengah2 tengok tv tue,tiba2 mak datang suruh tengok kegunaan panadol nie,,search2 terjumpe la 1 laman web nie..ha nk taw apa yang di tulis?? terus kan membaca..
(artikel dari laman web yang di baca)
jangan ambil panadol actifast atau soluble jika anda rasa deman atau sakit kepala
. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang.
“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

panadol soluble and actifast
ha macam mana?percaya?terpulang la erk..sebab setiap orang kan ada hak masing2 untuk kite percaya atau tidak kan...yang penting kite semua kene ingat penyakit itu di datang kan oleh ALLAH..ubat bukan penyembuh tp ALLAH yang menyembuhkan..jika ALLAH nak kite sembuh mesti sembuh punye la,kalaw x sembuh mungkin ada hikmah di sebalik semua tue..bawak2 muhasabah diri kite balik ea..mase tak sakit apa yang kita buat..kite ingat pencipta kita?ke mase sakit baru nak ingat..ish3..ingat ubat hanya alternatif untuk merawat sakit bukan menyembuhkan..ingat tue semua..^_^ sekian sume.

sumber : http://www.melvister.com/2011/09/pengambilan-panadol-actifast-dan-soluble-memudaratkan-kesihatan.html

No comments:

Post a Comment